Reč urednika

Poštovani čitaoci, dobro došli na strane našeg elektronskog magazina, posvećenog ERP sistemima na teritoriji zapadnog Balkana. Želimo vam da čitanjem ovog magazina omogućite sebi ili vašoj firmi barem neku korist.

Magazin je namenjen širokom auditorijumu koji ima bilo kakvog dodira sa ERP sistemima, tako da će korist sa ovih strana moći da dobiju i ljudi koji se bave implementacijom ERP sistema, kao i pojedinci i firme koji ih koriste u svakodnevnom poslovanju ili tek imaju nameru da ih nabave. Naravno, ne bih želeo da isključim ni entuzijaste koji žele da saznaju nešto više o ERP sistemima, a kako bi možda svoju karijeru usmerili u tom pravcu.

S obzirom da je magazin posvećen ERP sistemima uopšte, ovde će biti predstavljana i poznata svetska ERP rešenja, ali i lokalni, odnosno regionalni sistemi. Takođe, vrlo često ćemo prezentovati i teme koje nisu direktno vezane sa ERPom, ali mogu biti indirektno povezane. Tu mislimo na razna CRM, DMS, CMS, BI i slična rešenja koja se mogu integrisati sa ERP-om i omogućiti veći kvalitet poslovanja. U svakom slučaju, trudićemo se da vam omogućimo najkvalitetnije informacije, bez afirmisanje nekog specifičnog rešenja.

Po istom principu, nećemo posebno afirmisati ni jedno tržište u smislu države. Mišljenja smo da je celokupna teritorija bivše Jugoslavije mala za ERP tržište da bi smo je dodatno usitnjavali. Akcenat će biti na kompletnom tržištu koje se koristi istim jezikom, bez posebnog akcentovanja nekog tržišta.

Naravno, moguće je da od broja do broja, negde više ili manje bude reči o nekom specifičnom sistemu ili posebnom tržištu, ali uvek sa jasnom tematikom i razlogom.

Ukoliko u našim tekstovima primetite da smo propustili da predstavimo neko rešenje ili važan događaj, molimo vas da nam pišete, kako bi smo ubuduće bili bolji. Naravno, pozivamo vas da nam pišete i o čemu bi ste voleli da čitate, kako bi smo u narednim brojevima predstavili najinteresantnije teme.

Na kraju, zahvaljujem vam se ukoliko ste nam poklonili dovoljno poverenja da pročitate naš prvi broj, za koji se nadamo da je ispunio vaša očekivanja, s obzirom da smo dobili dosta lepih komentara. Mi vam obećavamo da ćemo biti bolji u svakom narednom broju, a već u ovom broju možete primetiti da smo prihvatili i veliki broj vaših sugestija.

 

Marko Totović, Glavni i odgovorni urednik

Advertisements