SAP proširuje mrežu edukacije

Kompanija SAP SE, svetski lider u oblasti poslovnog softvera i SAP University Alliances program su na Svetskom kongresu mobilne telefonije u Barseloni objavili globalno pokretanje SAP edukativne mreže za digitalnu transformaciju (SAP Education Network for Digital Transformation), inicijative koja angažuje i priprema profesionalce iz srednjeg menadžmenta da vode svoje kompanije i transformišu ih u digitalna preduzeća. Ova inicijativa je otpočeta u saradnji sa edukativnim institucijama i partnerima.

Nova SAP edukativna mreža za digitalnu transformaciju namenjena korisnicima

Ključni deo SAP edukativne mreže za digitalnu transformaciju je Akademija za digitalnu transformaciju (Digital Transformation Academy), koja poslovnim liderima i IT profesionalcima daje osnovu za učenje i mogućnost za saradnju sa stručnjacima kako bi izgradili veštine za svoje digitalno putovanje. Digital Transformation Academy omogućava da se na lak način dođe do sadržaja, kao i da se prisustvuje događajima koje organizuje kompanija SAP, na tradicionalan način ili kroz digitalne platforme kao što su SAP Learning Hub, openSAP i Thought Leaders courses, kao i kroz univerzitete.

Druga važna komponenta SAP edukativne mreže za digitalnu transformaciju je inovacija sa mladim talentima kroz projekte u sledećoj generaciji SAP konsalting programa (SAP Next-Gen Consulting). Primeri su prikazani na Svetskom kongresu mobilne telefonije sa studentima sa vodećih univerziteta u Barseloni i širom sveta koji su se takmičili na SAP InnoJam događaju „Run Simple in a Digital World with 5G“ koji je održan pre samog Kongresa na univerzitetu Universidad Autónoma de Barcelona. Takođe, studenti instituta Hasso Plattner Institute su prikazali inovativna rešenja u sesijama kao što su „Passwords Are Obsolete – Automatic User Authentication Through Wearables and Mobile Devices“.

Univerzitet u Beogradu se pridružio programu SAP „University Alliance“

Kompanija SAP je 16. marta ove godine sa Univerzitetom u Beogradu potpisala Ugovor o pristupanju ovog Univerziteta gorepomenutom globalnom programu SAP University Alliance, koji omogućava studentima i profesorima da koriste SAP softverska rešenja u edukaciji i istraživanjima.

Ovaj program će, kao što smo već napomenuli, omogućiti studentima da iz prve ruke iskuse kako integrisani sistemi mogu pomoći kompanijama da budu efikasnije, produktivnije i profitabilnije. Ovaj program svršenim studentima daje komparativnu prednost prilikom zapošljavanja – uključujući mnogostruke opcije zapošljavanja na biznis i IT pozicijama, više menadžerskih mogućnosti i veće zarade.

SAP je ovim ugovorom i davanjem svojih softvera na korišćenje pružio mogućnost da se na praktičan način studenti Univerziteta u Beogradu profesionalno usavršavaju.

Povodom potpisivanja ugovora sa SAP-om, rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr. Vladimir Bumbaširević je rekao „Velika nam je čast što je baš Univerzitet u Beogradu dobio priliku da tokom studija obučava studente za rad u SAP poslovnom softveru i time se uvrstio u listu renomiranih svetskih univerziteta čiji studenti trenutno vladaju u svojoj struci. Cilj saradnje je da se unapredi visoko obrazovanje i da se studentima i nastavnicima pruži prilika da savladaju i koriste najsavremenije programske pakete kompanije SAP. Članice univerziteta u Beogradu će moći da koriste SAP softvere u nastavi i unaprede veštine koje studenti stiču tokom školovanja.”

Vojisalv Genić, direktor razvoja poslova vezanih za javni sektor u kompaniji SAP za region Centralne i Istočne Evrope je posle potpisivanja ugovora izjavio: “Drago mi je što studenti iz naše zemlje imaju priliku da, kao i njihove kolege širom sveta, tokom studija steknu praktična znanja u radu sa SAP softverom koja će im omogućiti prednost pri zapošljavanju. Danas u Srbiji preko 10.000 korisnika, u svakodnevnom poslu koriste SAP rešenja. Imamo preko 200 SAP konsultanata, što u SAP kancelariji, što kod partnera i korisnika, koji rade na implementacijama SAP softvera i njihovom održavanju. SAP pomaže zajednice u kojima posluje, a ovo je najbolji način da kroz edukaciju mladih ljudi, pomognemo i privredu naše zemlje, jer će oni za nekoliko godina biti ti koji će kreirati tržišne trendove. Upravo ta činjenica nas je dovela do namere da pokrenemo SAP University Alliance program sa Univerzitetom u Beogradu.”

Učešćem u SAP UA programu, studenti i nastavno osoblje Univerziteta u Beogradu će imati prilike da:

  • imaju pristup SAP sistemima i da koriste i downloud-uju SAP software za obrazovne svrhe
  • imaju pristup SAP kurikulumima za sve market kategorije, kao i pristup drugim materijalima
  • pristup SAP e-lerning-u, online kursevima i samo testiranju
  • sertifikaciju profesora i studenata
  • mogućnost umrežavanja sa drugim Univerzitetima koji su deo ovog programa
  • gostujuća predavanja
  • praksu
  • ko-inovacijske projekte

SAP University Alliance je program koji je pokrenut u Nemačkoj 2009. godine i okuplja univerzitete iz celog sveta. U ovom programu učestvuje 2650 institucija visokog obrazovanja iz oko 90 zemalja. Osnovna ideja ovog projekta je da se studentima pruži mogućnost prakse na SAP-ovim programima u toku studiranja i time poveća stopa zaposlenosti svršenih studenata, pri čemu se univerziteti i škole vide kao mesta gde se nalaze neophodni talenti. SAP University Alliance program poboljšava kvalitet radne snage još u periodu studiranja, fokusira se na biznis procese i pokriva različite discipline i na taj način samo pojačava nastavne programe sa praktičnog poslovnog aspekta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s