Top 10 tehnoloških prioriteta IT direktora u 2016. godini po Gartneru

Gartner je vodeća svetska istraživačka kompanija u oblasti informacionih tehnologija. Gartner svakodnevno vrši različita istraživanja u IT oblasti. Krajem svake godine, Gartner sprovodi istraživanje među hiljadama IT direktora u kompanijama različitih veličina, šta će im biti glavni prioriteti i narednoj godini. U nastavku je tabela koja prikazuje vodeće IT tehnologije u koje će se investirati u 2016. godini.

gartner1

Ova tabela sa glavnim tehnološkim prioritetima govori da je implementacija ili upgrade ERP rešenja u samom vrhu prioriteta. Kada tome dodamo i IT oblasti koje su veoma bliske ERP rešenjima (BI/ Analytics, CRM, Cloud, Mobile…), vidimo da su najvažniji IT pravci u narednom periodu usmereni kao informatizaciji poslovnih procesa u kompanijama.
Značajno je i to što se ERP u vrhu ove liste nalazi i u prethodne dve godine. Koliko je to značajno, vidimo po tome koliko u poslednjih par godina proizvođači ERP rešenja ulažu u razvoj.

Nemamo ovako precizne podatke za naš region, ali bi svakako bilo interesantno uporediti svetske tendencije sa regionalnim.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s